معمارکده2012

معمارکده2012
بزرگترین وبلاک تخصصی معماری
ورود اعضا:

خبرنامه وب سایت:





Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت

بام سبز چیست؟

بام  سبز ساختمانی را که تمام یا بخشی از آن دارای پوششی از خاک و گیاه باشد به عبارت دیگر محیط کشت روی یک لایه ضدآب روی پشت بام ساختمان احداث شده باشد بام سبز گویند. بامهای سبز ممکن است دارای سیستمهای ، آبیاری زهکشی و پرچین باشد.

بامهاي سبز يا (بامهاي زندگي) راهي است كه تكنولوژي به ما پيشنهاد مي كند . آوردن گياهان به بام يعني ايجاد محيطي سبز، زيبا و نيمه عمومي (مشاع) براي ساكنين آن ساختمان .به اين ترتيب كيفيت زندگي (يعني احساس رضايت از محيط) بالا مي رود.

تأثیر بام های سبز در اقتصاد جامعه

بام های سبز تأثیرات زیادی در اقتصاد جامعه دارند که عبارتند از :

پوسته ضد آب نصب شده در روی بام از صدمات ناشی از اشعه ماوراء بنفش و صدمات شیمیایی جلوگیری کرده و در برابر امواج گرما به عنوان عایق عمل می کند . این ویژگی بام های سبز طول عمر پوسته ضد آب را تا دو برابر افزایش داده و باعث صرفه جویی در هزینه ها می شود

عایق بندی بام های سبز نیاز به انرژی را برای گرم و سرد کردن ساختمان به طور چشم گیری کاهش داده و همچنین باعث کاهش آلودگی صوتی می شود

جاذبه زیبایی شناختی و زیبایی طبیعی بام های سبز ارزش ساختمان رادر نزد بسیاری از استفاده کنندگان و مطابق با هر سلیقه برای کاربرد های تجاری ، سازمانی و مسکونی بالا می برد .

تاريخچه بام هاي سبز

ايده باغچه هاي بامي در حقيقت از 600 سال قبل از ميلاد مسيح و در زمان بابليان (باغ هاي معلق بابل) شكل گرفته است. در قرن حاضر نخستين معمار كه اين ايده تقريباً فراموش شده را از نو زنده كرد « لوكوربوزيه » ، بود.فرقي نمي كند كه ساختمان كوتاه يا بلند، مسكوني يا اداري و داراي سقفي تخت يا منحني يا شيبدار باشد،هر ساختماني مي تواند داراي بامي سبز باشد.

بامهاي سبز مدرن كه از سيستم لايه هاي پيش ساخته تشكيل مي شوند، تقريباً پديده اي نو مي باشند. اين نوع بامها در دهه 1960 در آلمان توسعه و به بسياري از كشورهاي اروپا گسترش يافتند. بر اساس برآوردهاي موجود، امروزه حدود 10 درصد از كل بامهاي آلمان، بام سبز مي باشند. ايالات متحده نيز بامهاي سبز قابل توجهي دارد، اما تعداد آنها به اندازه اروپا نيست. يك بام سبز، بامي است كه مقدار يا تمامي آن با پوشش گياهي و خاك، يا با محيط كشت روينده، پوشانده مي شود.

قسمت اول سقف ساختمان يا آن چيزي است كه هم اكنون بر بام همه ساختمانها وجود دارد و بر روي آن عايق ساختمان مثل ايزوگام يا هر عايق ديگر كشيده شده است و احيانا روي آن موزاييك نيز شده است.

- قسمت دوم باغ بامها يك لايه محافظت كننده است كه سقف و عايق رطوبتي را از لايه خاك و گياهان جدا مي كند

- قسمت سوم خاك و كود و سيستم آبياري باغ است كه هر كدام با دقت در محل خود قرار مي گيرد.

 

ساخت بام های سبز

 سیستم هایی که برای ساخت بام سبز طراحی شده اند سبک وزن ، نیازمند رسیدگی کمتر ، بادوام و جالب هستند . ابتدا یک پوسته ضد آب برروی پشت بام نصب می شود ، سپس زهکشی مناسب انجام شده تا آب اضافی از پشت بام سرازیر شود . یک محیط رشد کاملاً مناسب برای موفقیت بام سبز ضروری است . این محیط برخلاف خاک زراعی طبیعی که معمولاً در منظره سازی شیب دار به کار می رود ، کاملاً متناسب با محیط طراحی شده و به هنگام خیس شدن خیلی سنگین نمی شود . در نهایت گیاهان کاشته می شوند . پوشش های گیاهی مقاوم در برابر سرما و گرما مورد استفاده قرار می گیرند تا انبوهی از گیاهانی را تولید کنند که شبیه اکوسیستم های طبیعی محلی و چمنزار های ساحلی به نظر رسند . گیاهانی که برای این منظور استفاده می شوند معمولاً گیاهان گوشتی ، گیاهان چند ساله علفی ، گلها ، علف های وحشی و خزه ها می باشند .

اجزا تشکیل بام سبز                        

1) سازه ی بام ( سقف ساختمان)                                                      

2) غشاء بام  ( ایزگام )

3) محافظ غشاء ساختمان ( موزایک )

4) عایق ( قیر گونی )

5) زه کشی، هوا دهی، انهار آب 

6) محیط کشت

7) گیاه

 

 

داراي ساختاري شامل لايه فيلتر، لايه زهكش و لايه ضد نفوذ ريشه به همراه داراي خاكي با تركيب مواد معدني و آلي سبك و عمق 5 تا 10 سانتيمتر مي­باشد. از مهمترين مزاياي پشت­بام سبز وزن كم آن است كه سقف­هاي ساخته شده موجود تحمل وزن آن را بدون مقاوم­سازي بصورت نرمال دارند
ابتدا ير روي بستر بام يك لايه عايق رطوبتي نصب مي­گردد. هدف از نصب اين لايه جلوگيري از امكان هر گونه نشتي آب به سقف مي­باشد.
لایه شماره یک، لایه ضد نفوذ ریشه: یک ورق از جنس پلاستيك روی عایق رطوبتی قرار می­گیرد که علاوه بر محافظت از لایه عایق به­عنوان سدی در برابر نفوذ ریشه گیاهان به داخل سقف عمل می­کند. به این لایه، لایه ضد نفوذ ریشه نیز گفته می­شود.
لایه شماره دو، لایه زهکش: از شن­های درشت و به اصطلاح شن­های پشت سرندی رودخانه­ای بعنوان زهکش استفاده می­شود. شن­ها به فواصل مشخص روی لایه ضد نفوذ ریشه چیده می­شوند، هدف از نصب این لایه هدایت جریان آب به سمت خروجی آب پشت­بام می­باشد.

لایه شماره سه، لایه فیلتر: به منظور جلوگیری از مسدود شدن لایه زهکش توسط خاک و بقایای گیاهی و همچنین امکان نگه­داری خاک بر روی لایه زهکش از فیلتر استفاده می شود. فیلتر بکار گرفته شده از جنس پلي­استر می­باشد.
لایه شماره چهار، خاک:  پس از قرار گرفتن این ساختار یک لایه خاک به ضخامت 8 تا10 سانتی­متر ریخته می­شود. خاک مزبور ترکیبی از خاک­های مختلف می­باشد که علاوه بر سبک بودن دارای مواد مغذی لازم و کافی برای گیاهان نیز می­باشد.
لایه شماره پنج، گیاهان: در انتها گیاهان مقاوم به کم آبی، گرما و سرما، بادهای شدید، تابش مستقیم خورشید، ريشه­دواني سريع و ...  کاشته می­شوند. 
شایان ذکر می باشد که برای جلوگیری از حرکت خاک به درون خروجی آب پشت­بام و همجنین بازبینی وضعیت لایه­بندی پشت­بام سبز و بررسی کارکرد صحیح و مطلوب سیستم روی خروجی آب پشت­بام ساختاری به نام اطاقک بازبینی قرار می­گیرد در پايان در قسمت­هايي از بام كه فضاي سبز نمي­باشد از مشتقات چوب براي زيبايي بيشتر بهره گرفته مي­شود.

1گسترش فضای سبز: این محصول با تولید سطوح سبز در فضاهای بلا استفاده ،اثرات مضر ناشی از پدیده گرم شدن زمین را کاهش داده باعث خنک شدن هوا ، ایجاد سایه و تولید اکسیژن می گردد
2- کاهش آلودگی هوا و اثرات مخرب آن: هر متر مربع فضای سبز مذکور در سال حدود نیم کیلوگرم از آلودگیهای معلق در هوا را جذب کرده و تصفیه میکند،بدین ترتیب هوای پاکتر و سالمتری برای تنفس خواهیم داشت .و با جذب و تصفیه آلودگیهای ناشی از سوختن فرآورده های سوختی از تخریب بیشتر لایه ازن پیشگیری خواهد گردید.
3- عایق حرارتی: فضای سبز به عنوان یک لایه عایق حرارت مطرح میگردد.و از تبادل حرارتی هوای ساختمان با هوای بیرون بمیزان قالبل توجهی می کاهد و به این ترتیب در صرفه جویی در مصرف انرژی نقش شایانی ایفا میکند.
4- عایق رطوبتی: لایه تشکیل دهنده بام سبز شامل لایه های ضد رطوبت است که قادر به نگهداری و حفظ آب در خود در مدت زمانی طولانی میباشد.این لایه ها که از پلی پروپیلن ساخته شده است ،سدی مقاوم در برابر نفوذ آب ایجاد میکند که مانع هر گونه انتقال رطوبت از لایه خاک به سقف میگردد.

-5 کنترل آب باران و سیلاب: لایه زهکش بام سبز با ذخیره سازی آب در خود می تواند در هنگام بارش های ناگهانی و تند،آب را در خود ذخیره کند و این آب را تا مدتی طولانی برای مرطوب نگهداشتن لایه خاک نگهداری کند،بدین وسیله از وقوع سیلاب نیز به دلیل جاری شدن آب باران جلوگیری به عمل می آید.
6- سلامت روانی: با به وجود آوردن محیط زیست طبیعی در فضای زیست محیط شهری می توان در ایجاد تسکین روحی و سلامت جسمی و روحی ساکنین شهرها نقش بسزایی ایفا نمود .
7-سرعت بالا ی اجرا و هزینه پایین نسبت به سایر عملیات های ساختمانی ،پوشش سریع بام را در متراژهای بالا ممکن میسازد
8-عدم نیاز به آبیاری و مراقبت زیاد: سیستم سقف های سبز طوری طراحی شده است که لایه زیرین آن،هم به عنوان عایق،هم به عنوان زهکش و هم به عنوان مانع نفوذ ریشه گیاهان به بام عمل می کند .بدین ترتیب باغ بدون آبیاری می تواند تا یکماه در تابستان شاداب و پر طراوت باقی بماند و دوره نگهداری و سرکشی آن می تواند تا 2 بار در ماه باشد.گیاهان مورد استفاده در باغبام ها باید نسبت به خشکسالی مقاوم باشند و به نگهداری کمی احتیاج داشته باشند و قبلیت تطبیق و بازیابی خود با تغییر شرایط خاک را داشته باشند.


نظرات شما عزیزان:

السا
ساعت16:16---8 فروردين 1392


نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






ادامه مطلب
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 26 مهر 1391برچسب:باغچه, بام سبز, توسط هادی(ماهان)پورآخوند
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی :